Gå tilbage til hovedindhold.
KP Bibliotek

Opgaveskrivning

Referenceværktøjer
 

Følg samme referencestandard hele vejen igennem opgaven – så kan det ikke gå helt galt.

Et referenceværktøj bruges til registrering af referencer og sikrer, at standarden overholdes. Det allervigtigste at huske, når man laver sine referencer og litteraturliste, er at være konsekvent. På Københavns Professionshøjskoles uddannelser benyttes følgende standarder: APAHarvard og Vancouver.
 

Husk at undersøge hvilken standard, der bruges på din uddannelse, og om der er særlige regler for din uddannelse!

 

Zotero - referenceværktøj

Biblioteket supporterer referenceværktøjet Zotero. Tidligere supporterede vi desktopversionen af Mendeley, men da den ikke længere bliver vedligeholdt, og den har store problemer med at fungere sammen med MAC, så er vi overgået til Zotero. Vi prøver dog stadig efter bedste evne at svare på spørgsmål i desktopversionen af Mendeley, men fremover bliver det Zotero, vi satser på.

Zotero er et referencehåndteringsværktøj, du kan bruge, når du skal lave referencer i Word eller et andet tekstbehandlingsprogram. Du indsamler og håndtere din referencer i dit eget bibliotek, så de er lige ved hånden, når du får brug for at sætte referencer ind i teksten og lave en litteraturliste. 

Download Zotero.  

Kom godt i gang med Zotero ved hjælp af vores vejledninger eller deltag i et af vores introkurser. Der lægges løbende kurser op. Spørg også om hjælp i skranken i biblioteket.